Bygg i trädgården som om den var ett konstverk

Sysslar du med konst? Eller tycker du bara om att skapa och bygga saker? Om du tycker om att göra större verk, att måla i stor skala, använda mycket färg och kanske skapa konst i andra material än bara på en duk är det på byggvaruhuset du ska köpa materialen. Byggmax är ett bra alternativ. De har ett stort sortiment, bra priser och snabba leveranstider. Just möjligheten att få grejerna man beställt hemskickade är ju extra fördelaktigt just nu. I alla fall om du tänker som jag och faktiskt tar coronaviruset på allvar.

Med det sagt finns det ingenting som säger att du inte kan förhålla dig till ditt nästa byggprojekt som om det var ett konstverk. Tänk till exempel att du ska bygga en altan, det är ju ett ganska enkelt projekt – i alla fall sett till formen. Det finns trots allt inte hur många sätt som helst som du kan bygga en altan på. Eller?

Förvandla trädgården till en magisk plats

En altan ska förstås uppfylla vissa villkor för att det överhuvudtaget ska kunna gå att kalla den för en altan, men utöver det kan du ju faktiskt designa den lite som du vill. Förutsatt att samfälligheten eller byggnadsnämnden inte misstycker då. Men det finns massa saker du kan bygga på egen hand för att göra trädgården lite mer magisk. Det behöver inte kosta några enorma summor heller. Beställ allt byggmaterial du behöver från byggmax så får du dem levererade direkt hem till dörren, alternativt kan du välja att själv plocka upp varorna du beställt från närmsta fysiska Byggmax.

Lekstuga för barnen

Att bygga en lekstuga är förstås en klassiker, än bättre är att det är ett projekt där du kan ta ut svängarna ordentligt. Bygg det i trä som en medeltida borg komplett med torn och allt, eller bygg det som en vanlig liten röd stuga. Det är bara din kreativitet som sätter gränserna, och varför inte skapa en plats som är magisk för barnen?

En utebar

Om inte en utebar gör trädgården mer magisk än innan finns det ingenting som gör det. Kombinera med en platsbyggd grill och omge utebaren med buskar och träd så får du en väldigt fin plats mitt i trädgården.

Ett ’båtskydd’

Nej, här handlar det inte om en plats för att skydda båten. Däremot är det ett utmärkt byggprojekt om du har en gammal eka som ska skrotas. Du kan nämligen enkelt såga båten mitt itu och använda toppdelen som utgångspunkt för ett vindskydd.

kheera