Upplev kultur genom vin

En god middag kompletteras ofta med en god flaska vin. Kanske samma vin som alla andra middagar de senaste fem åren? Kanske är det dags att testa något annat och uppleva något nytt? De stora vinproducenterna i medelhavsområdet utmanas idag av riktigt bra viner från hela världen. Så varför inte göra en vinresa jorden runt?

Vinprovning hemma

Många av oss har tyvärr inte möjligheten att resa jorden runt. Det saknas tid eller pengar. Familj, jobb och fritidsintressen kan hålla en kvar. Men med hjälp av Vinoteket SE kan du istället ta hem världen till dig genom ett stort utbud av spännande viner att testa runt ditt eget middagsbord. Antingen kan du utforska en specifik region, eller ett helt land, eller varför inte resa jorden runt under en och samma vinprovning?

Börja med rosé från Frankrike till minglet, en flaska från Sydafrika till huvudrätten och avsluta med en god ost och ett vin från Chile. Vill du göra hela middagen kring ett land så är internet en outsinlig källa till inspiration. Inhemska recept går enkelt att hitta för den som tycker det är kul att laga mat. Varför inte passa på att laga mat tillsammans med dina gäster och lära er vad råvarorna heter på spanska medan ni utforskar det chilenska vinet?

Vinprovning borta

Om att resa är en möjlighet för dig så finns det ett flertal vingårdar runt om i världen som erbjuder vinprovningar på plats. Där kan du få en introduktion till vinkulturen i just det land du är intresserad av, ledd av erfarna vinodlare. Du får smaka på olika viner, uppleva naturen kring vingården och kan utforska den lokala naturen. Smaka på färska råvaror, insup språket och ta med dig dina nya erfarenheter hem till familj och vänner. För dina nya kunskaper vidare genom att bjuda på den där nya flaskan som verkligen fångade ditt intresse.

kheera