Kultur och Inredning

När det kommer till att inreda ett hus finns det en mängd olika idéer och spännande teman. Dock är det otroligt mycket att tänka på, då en del färger och stilar passar bättre och sämre med varandra när de kombineras. Därför kan det vara kul att kolla närmare på olika typer av kulturer när det gäller inredning. Denna artikel ta upp ett par olika kulturer där inredningen ser olika ut.

Skandinavisk stil

Den första stilen som är viktig att nämna är den skandinaviska stilen. Detta är en stil som nästan helt och hållet dominerar den svenska marknaden. Den präglas nämligen av privatliv och enkla färger. Exempelvis har varje lägenhet och hus flera innerdörrar som skiljer de olika rummen åt. Detta har sin bakgrund i den svenska kulturen då alla människor ska ha rätt till sitt eget privatliv, vilket i sin tur gör att många vill kunna stänga dörren till vissa rum i hemmet. Det är vanligt att många stänger dörren till både toaletten, kontoret och sovrummet om det kommer besökare, eftersom dessa rum ofta anses vara privata. Som tur är går det att köpa många fina innerdörar på nätet numera, dock är det viktigt att se till att måtten blir rätt.

Sydamerikansk stil

När det kommer till inredning i Sydamerika ser denna stilistiskt annorlunda ut i jämförelse med Sverige och många av de europeiska länderna. Inredningen går där nämligen i många olika färger och mönster. Personer som är vana vid den skandinaviska stilen brukar därför tycka att sydamerikanska hem känns lite stökiga. Exempelvis kan det hänga fler olika tavlor på väggarna, kanske till och med utan någon större organisering. Detta är något som har med att göra med den sydamerikanska kulturen, nämligen att saker och ting tas lite mer med en klackspark och att allt inte behöver vara planerat in i minsta detalj.

Japansk stil

när det kommer till inredning i Japan är detta helt och hållet unikt. Japan har som land nämligen under flera hundra år varit opåverkat av andra kulturer på grund av att landet är en helt egen ö. Med anledning av detta har de en mycket traditionell still när det kommer till möbler och inredning.

kheera