Berns salonger

En av Stockholms mest anrika nöjesscener är Berns salonger vid den vackra

Berzelii Park i närheten av Nybroplan och Norrmalms torg. Berns salonger kännetecknas av att publiken förutom att njuta av förstklassig underhållning på scenen också kan avnjuta en bättre måltid och drycker enligt konceptet Dinner and a show.

Många är de giganter som roat och oroat matgästerna genom åren. Roast på Berns skapade 2009 rubriker för sina hårda och elaka skämt även om många av dem kan synas vara harmlösa idag. Det var på Berns som Killinggänget gjorde sin första scenshow I manegen med Glenn Killing på Berns 1994, långt innan de ställde sig på Dramatens stora scen.

Henrik Schyffert och hans kamrater är är dock inte de enda storheterna som letat sig fram till Berns salonger. Gräver man lite så hittar man storheter som Karl Gerhard, Hasse och Tage och Helt Apropå samt internationella artister som Frank Sinatra, Josephine Baker, Liza Minnelli, Louis Armstrong, Rihanna, Mark Lanegan, Marlene Dietrich, The Breeders, Miriam Makeba och Ryan Adams.

Att träda in i Berns Salonger är alltså inte bara ett tillfälle att njuta av en god middag tillsammans med god underhållning. Det är också att träda in i den svenska underhållningshistorien.

kheera