Oscarsteatern

Oscarsteatern är döpt efter Oscar II som var kung i Sverige 1906 när teatern först slog upp sina portar. Sedan dess har Oscarsteatern drivits av en rad olika aktörer som Stocholms gamla teaterkung Albert Ranft, som Gösta Ekman den äldre, alltså Gösta Ekman den yngres farfar och Vicky von der Lancken.

Ända sedan starten har Oscarsteatern bjudit på högklassig scenkonst. Från början var teatern inriktad på Operett för att sedan växla mellan operett och talteater fram till idag då musikalformen är det som dominerar utbudet, även om det också ryms mycket annat i teaterns fullspäckade program.

Sedan 2004 ägs Oscarsteatern av 2Entertain som i sin tur ägs av buskiskungarna Stefan Gerhardsson och Krister Classon. Och än idag så strömmar människor dit för att se såväl klassiska musikaler som relativt nyskrivna musikalverk, exempelvis musikalversionen av ”Så som i himlen”.

Liksom många andra av Stockholms privatteatrar så är Oscarsteatern populär, inte bara bland Stockholmare, utan också bland människor som kommer utifrån och som passar på att ta en weekend i huvudstaden med god mat, teater och allmänt turistande. Kommer man som turist är det dessutom värt att inte bara se en musikal utan att också ta en titt på den vackra teaterbyggnaden i Jugendstil som ritats av arkitekten Axel Anderberg.

kheera