Kulturfestivaler i Sverige

Är du en person som älskar att uppleva kultur? Under sommaren finns massvis av kulturfestivaler att ta del av runt om i Sverige med olika inriktningar. Oavsett vad för kultur man gillar finns det alltid något som passar en. Här nedan nämner vi några kulturfestivaler som kommer att anordnar under sommaren 2019. Festivalerna nämns utan inbördes ordning.

Stockholms Kulturfestival

Under sommaren 2019 anordnas Stockholm Kulturfestival, datumen för festivalen är 13-17 augusti.

Festivalen anordnas av Kulturförvaltningen Stockholm stad och alla är bjudna. Festivalen har en bred målgrupp och i princip alla åldrar tillhör besökarna. Förra året drog festivalen så många som hela 100 000 stycken unika besökare.

Alla arrangemang under festivalen sker i innerstaden på platser som bland annat Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg, Skeppsbron, Jacobs kyrka och på Norrbro. Som sagt finns det något för alla kulturintresserade att ta del av på festivalen och en av de största eventen handlar om musik. Det erbjuds musikgenrer i så kallas world music,i jazz och opera men även klassisk musik och pop,

och rock. Utöver musikeventen finns det barnaktiviteter som passar hela familjen, dessa brukar samlas kring Norrbro-området. På festivalen kan man även ta del av konst, vandringar, skönhet som kan handla om allt från teatersmink till hårtransplantation och teatersminkning, teater-föreställningar, dansuppträdanden och mycket mera.

Göteborgs kulturfestival

Självklart har även Göteborg en kulturfestival i sommar, denna tidigare nämnd Göteborgskalaset. Kalaset anordnas i de centrala delarna av Göteborg och lockar många göteborgare såväl som turister. Det erbjuds aktiviteter i form av konserter, matkultur, teater, konstutställningar, serveringar med mera. En stora del av kalaset handlar om internationell mat och många internationella matstånd tar plats på Gustaf Adolfs torg. På torget kan man prova allt från Rumänska köttgrytor till belgiska pannkakor med grädda och sirap.

Kulturfestival i Sundsvall

I Sundsvall har det börjat bli en tradition att ha kulturfestival. År 2014 anordnades för första gången Kulturfestivalen Sundsvall och sedan dess har den blivit mycket populär att besöka såväl för de boende i Sundsvall som i krans-orterna. Festivalen lockar med konserter och mysig stämning. Oftast har de tur med vädret och besökarna kan njuta av musik i solig miljö tillsammans med allt från unga besökare till äldre sådana. För i år har schemats inte släppt än men ryktena säger att många artister redan bokats för spelningar.

Eksjö kulturfestival

Det är snart dags för Eksjö kulturfestival och därmed årets happening i kommunen. Här står de lokala kulturorganisationerna för underhållningen och på programmet erbjuds allt från teater och dans till konst och hantverk. Många tycker att festivalen är en mycket trevlig tillställning som främjar kulturlivet för invånarna i kommunen och ger unga chansen till att upptäcka och prova på nya aktiviteter. Kulturen i Eksjö brukar få sig en skjuts i rätt riktning varje år festivalen hållits och ungdomar söker sig till aktiviteterna i kommunen.

kheera