Kulturresa i Antoni Gaudís Barcelona

Barcelona är en stad som lockar otroligt många turister i alla åldrar. Det har till och med gått så pass långt att lokalbefolkningen börjar protestera mot turismen i staden, bland annat på grund av bristen på bostäder samt de höga priserna. Det beror till stor del på att många utländska investerare köpt lägenheter som de sedan hyr ut till turister. Anledningen till att det flockas så stora mängder med turister i staden är att staden har något att erbjuda för alla, oavsett ålder eller intresse. Ungdomar reser till Barcelona för att festa på de stora diskoteken, fotbollsälskare för att se storlaget FC Barcelona med världsstjärnan Lionel Messi i laget, och andra reser dit för att njuta av den goda maten. Samtidigt har man möjlighet att kombinera det med sol och bad på någon av Barcelonas fina stränder. När du packar resväskan kan det vara bra att packa ner en primer så att ditt smink håller under hela dagens utevistelse i Barcelona. Man vill ju att bilderna man tar ska vara snygga och inte ha ojämnt smink och synliga linjer.

I den här artikeln ska vi dock varken prata om festlivet, fotbollen eller maten i Barcelona utan mer om kulturen. Många reser nämligen till Barcelona för att uppleva den kulturstaden har att erbjuda. Då Barcelona är en rik kulturstad kan det vara bra att avsätta mer än en dag för att hinna med de stora och kända kulturmonumenten i staden. Nedan kommer du få nyttig information om platser och byggnader du absolut inte får missa i staden.

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí själv kommer du säkerligen missa då han dog redan 1926, men hela hans aura ligger kvar över Barcelona då han ligger bakom väldigt mycket av det kulturella arvet som staden innehar. Bland annat ligger han bakom följande:

  • Sagrada Família (heliga familjen. Sagrada Família är en stor katolsk basilika som började byggas år 1882 och än idag är basilikan inte helt färdigställd. Antoni Gaudí var arkitekt till basilikan men hann tyvärr inte se den bli klar under sin levnadstid.
  • Parc Güell. Parc Güell är en park som Antoni Gaudí både ritade och konstruerade. Parken ligger i området Gràcia och parken har otroligt häftiga byggnader med mycket mosaik, spiralformade torn. Antoni Gaudí bodde själv i parken och hans hus är numera ett museum. Parken ligger på en höjd i staden och när man väl lyckats ta sig upp får man en fantastisk vy över hela staden, så denna park är helt klart värt ett besök.
  • Mitt inne i staden kan du även hitta husen Casa Batlló och Casa Milà som ritats av vår gode vän Antoni Gaudí.

Förhoppningsvis ökade denna artikel din nyfikenhet för att besöka Barcelona och upptäcka stadens fantastiska kulturliv.

kheera